7 dl vettä
1,5 dl kuivattuja ruusunmarjoja
0,5 dl sokeria
1 rkl rusinoita
0,5 rkl sitruunamehua
Suurus:
0,5 rkl perunajauhoja
0,5 dl vettä
Huuhtele ruusunmarjat siivilässä ja laita ne likoamaan muutamaksi tunniksi 7 dl:in kylmää vettä. Keitä ne pehmeiksi liotusvedessä. Soseuta sauvavatkaimella tai painelemalla siivilän läpi. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää joukkoon sokeri ja rusinat. Sekoita ja kuumenna. Valmista suurus sekoittamalla perunajauho huolellisesti kylmään veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus siivilän läpi samalla sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä. Kaada keitto jäähtymään kulhoon ja ripottele pinnalle vähän sokeria, jottei siihen tule kuorta.
P.S. Kaupasta saa valmiina pakastettua ruusunmarjasosetta, jota tarvitaan 2 prk neljän hengen annokseen.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster