Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kalaruokia

kalasalaatti
kalasalaatti kala

Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.

Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri kalalajien rasvapitoisuudet ovat erilaiset. Kalan rasvapitoisuus vaikuttaa sen käyttötarkoitukseen.

Kaloista rasvaisia ovat esim. silli, lohi ja ankerias,

keskirasvaisia silakka, lahna, siika ja muikku sekä

Vähärasvaisia kuha, hauki, made ja ahven.

Kalaa ei kannata liottaa vedessä, vaan nopea huuhtelu kylmällä vedellä riittää.

Kala kypsyy nopeasti miedollakin lämmöllä, sillä sen valkuainen kypsyy alle 100 asteessa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 28.07.2013 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0