Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

HAUDUTETTU PUNAKAALI

1 punakaali

2 rkl margariinia

1,5 rkl siirappia

2 omenaa

1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua

1 tl suolaa

ripaus valko tai maustepippuria

0,5 dl kasvislientä

1-2 rkl mustaherukkamehua tai punaviiniä

Halkaise kaali ja poista kova kanta sekä uloimmat lehdet, jos ne ovat huonoja. Leikkaa kaali lohkoiksi ja suikaloi. Sulata rasva padassa ja laita kaalisuikaleet pataan. Valuta siirappi joukkoon. Ruskista kevyesti samalla sekoittaen noin 10 minuuttia. Kuori ja lohko omenat ja lisää lohkot pataan. Mausta viinietikalla ja mausteilla. Keitä kaalia kannen alla kasvisliemessä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää laimentamaton mustaherukkamehu tai punaviini ja keitä ilman kantta vielä 10 minuuttia.

P.S. Suuri annos punakaalia on kätevintä valmistaa uunissa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä