1 punakaali
2 rkl margariinia
1,5 rkl siirappia
2 omenaa
1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl suolaa
ripaus valko tai maustepippuria
0,5 dl kasvislientä
1-2 rkl mustaherukkamehua tai punaviiniä
Halkaise kaali ja poista kova kanta sekä uloimmat lehdet, jos ne ovat huonoja. Leikkaa kaali lohkoiksi ja suikaloi. Sulata rasva padassa ja laita kaalisuikaleet pataan. Valuta siirappi joukkoon. Ruskista kevyesti samalla sekoittaen noin 10 minuuttia. Kuori ja lohko omenat ja lisää lohkot pataan. Mausta viinietikalla ja mausteilla. Keitä kaalia kannen alla kasvisliemessä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää laimentamaton mustaherukkamehu tai punaviini ja keitä ilman kantta vielä 10 minuuttia.
P.S. Suuri annos punakaalia on kätevintä valmistaa uunissa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster