Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KASVISGRATIINI

1 kukkakaali (400 g)

2-3 porkkanaa

6 8 pientä sipulia

0,5 kesäkurpitsa

0,5 dl sokeriherneitä

0,5 dl papuja

0,5 dl herkkusieniä

Kastike:

3 rkl voita tai margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl kasvisten keitinlientä

1 dl maitoa

2 rkl kuivaa valkoviiniä

2 dl kermaa

1 tl sinappia

ripaus rakuunaa

ripaus suolaa

ripaus muskottipähkinää

3 dl juustoraastetta

Keitä kukkakaalin lohkoja, sipuleja ja porkkanoita miedosti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta kasvikset. Keitä ja valuta kesäkurpitsaviipaleet, herneet ja pavut. Hauduta herkkusienet ja vehnäjauhot voissa. Lisää kasvisten keitinliemi, maito, viini ja kerma. Mausta. Anna kastikkeen kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Laita kasvikset uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta kasvisgratiinia 250 asteessa 10-15 minuuttia.

P.S. Herkulliseen kasvisgratiiniin voit käyttää mitä tahansa valmiiksi kypsennettyjä tai tähteeksi jääneitä kylmiä kasviksia. Viinin sijasta voit käyttää kasvisten keitinlientä.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä