![]() |
1 peruna
1 porkkana
1 dl herneitä
1 hapan omena
1 suolakurkku
pala kurkkua
50 g suolalihaa (keittokinkkua tai mietoa makkaraa)
Kastike:
1 dl majoneesikastiketta
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
2 tl viinietikkaa
Keitä peruna ja porkkana kuorineen. Jäähdytä ja kuori ne. Kuori omena. Leikkaa porkkana ja kinkku hyvin ohuiksi suikaleiksi ja muut aineet, herneitä lukuunottamatta, pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma ja lisää siihen valmista majoneesia. Mausta ja sekoita. Asettele salaatti tarjoiluastiaan kauniiksi keoksi ja koristele tomaattilohkoilla ja kurkkuviipaleilla. Tarjoa kylmänä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
13.12.2015 Webmaster