0,6 kg silakkafileitä (25-35 kpl)
1,5 tl suolaa
2 rkl tilliä
4 dl vettä tai kermaa
2-3 rkl tomaattisosetta
Koristeluun:
3 tomaattia
ripaus hienonnettua tilliä
Levitä silakkafileet voipaperille nahkapuoli ylöspäin. Mausta kevyesti suolalla ja ripottele päälle tilliä.
Kääri fileet rullalle aloittaen häntäpäästä ja nosta ne voideltuun uunivuokaan tiiviisti vierekkäin.
Ripottele rullien päälle tilliä. Mausta vesi kermaseos tomaattisoseella ja kaada se rullien päälle.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele tomaattiviipaleilla ja tillinoksilla.
P.S. Rapusilakat maistuvat sekä kuumina että kylminä ja ne sopivat hienoonkin voileipäpöytään.
ANJOVISSILAKAT
Lado silakkafileet voipaperille nahkapuoli alaspäin. Aseta jokaiselle fileelle anjovissuikale. Kääri fileet rullalle hännästä alkaen.... ...
Lue lisää
SINAPPISILAKAT
Lado silakkafileet astiaan. Valmista suolasta, vedestä ja etikasta liemi ja kaada se silakoiden päälle.
Anna silakoiden maustua liemessä 2... ...
Lue lisää
ETIKKASILAKAT
Lado paistetut ja jäähdytetyt silakat vuokaan siten, että kerrosten väliin tulee sipulirenkaita ja tilliä.
Keitä keitinlientä noin 10... ...
Lue lisää
SILAKKAKääRYLEET
Kääri silakkafileet rullalle aloittaen häntäpäästä. Laita ne reunalliseen uunivuokaan. Ripottele päälle suola... ...
Lue lisää
MARINOIDUT SAVUSILAKAT
Poista silakoista nahka ja irrota fileet mahdollisimman ehjinä paloina. Poista ruodot tarkasti. Sekoita sitruunamehu ja öljy keskenään.... ...
Lue lisää
<< Kylmiä silakkaruokia | Anjovissilakat >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja