2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnä tai maissijauhoja
1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)
1 dl juureksia maun mukaan (esim. porkkana, sipuli, selleri tai palsternakka)
ripaus suolaa
ripaus valkopippurijauhetta
0,5 dl valkoviiniä
2 tl sitruunamehua
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää kypsään kastikkeeseen valkoviini ja sitruunamehu. Tarkista maku.
P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Sopii kana- tai kalaruokien kanssa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 20.4.14 Webmaster