![]() |
0,5 l vaaleaa peruskastiketta (ks. 1.13.4)
0,5 sipuli
1 dl herkkusieniä
1 rkl valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.
Viipaloi herkkusienet. Jos käytät purkkiherkkusieniä, käytä liemi kastikkeeseen.
Lisää sulatettuun rasvaan sipuli ja herkkusienet. Kypsennä hetki ja lisää jauhot. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Mausta ja hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen.
P.S. Makua voi parantaa kermalla. Sopii kana-, kasvis-, liha- ja kalaruokien kera.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
20.04.2014 Webmaster