Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Herkkusienikastike

herkkusienikastike

0,5 l vaaleaa peruskastiketta (ks. 1.13.4)

0,5 sipuli

1 dl herkkusieniä

1 rkl valkoviiniä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.

Viipaloi herkkusienet. Jos käytät purkkiherkkusieniä, käytä liemi kastikkeeseen.

Lisää sulatettuun rasvaan sipuli ja herkkusienet. Kypsennä hetki ja lisää jauhot. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Mausta ja hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen.

P.S. Makua voi parantaa kermalla. Sopii kana-, kasvis-, liha- ja kalaruokien kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 20.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0