1 porkkana
1 purjo
2 rkl voita
4 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
4 dl kermaa
1 tl sahramia
16 sinisimpukkaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
Paloittele porkkana ja suikaloi hyvin huuhdeltu purjo. Sulata kattilassa voi ja hauduta porkkanaa ja purjoa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja hauduta hetki. Sekoita joukkoon kalaliemi ja puolet valkoviinistä. Keitä 15 minuuttia ja lisää kerma ja sahrami. Hauduta vielä 10 minuuttia.
Hauduta puhdistetut sinisimpukat erikseen kypsäksi lopussa valkoviinissä (noin 10 minuuttia). Mausta keitto ja kaada joukkoon sinisimpukoiden haudutusliemi. Siivilöi keitto ja annostele se lautasille. Laita pinnalle haudutetut sinisimpukat ja koristele tillinoksilla.
P.S. Tarjoa patongin tai paahtoleivän kera.
KATKARAPUKEITTO KOKONAISISTA KATKARAVUISTA
Kuori katkaravut ja ota kuoret talteen. Kuutioi sipuli ja porkkana. Sulata voi kattilassa ja hauduta siinä juurekset, katkaravun kuoret... ...
Lue lisää
FENKOLILLA MAUSTETTU LOHIKEITTO
Paloittele vihannekset ja lohifileet. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja hauduta vihanneksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää... ...
Lue lisää
<< Keittoja | Katkarapukeitto kokonaisista katkaravuista >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja