Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Keittoja | Sahramilla maustettu sinisimpukkakeitto

Sahramilla maustettu sinisimpukkakeitto

lihaterrini

< >

1 porkkana
1 purjo
2 rkl voita
4 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
4 dl kermaa
1 tl sahramia
16 sinisimpukkaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Paloittele porkkana ja suikaloi hyvin huuhdeltu purjo. Sulata kattilassa voi ja hauduta porkkanaa ja purjoa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja hauduta hetki. Sekoita joukkoon kalaliemi ja puolet valkoviinistä. Keitä 15 minuuttia ja lisää kerma ja sahrami. Hauduta vielä 10 minuuttia.

Hauduta puhdistetut sinisimpukat erikseen kypsäksi lopussa valkoviinissä (noin 10 minuuttia). Mausta keitto ja kaada joukkoon sinisimpukoiden haudutusliemi. Siivilöi keitto ja annostele se lautasille. Laita pinnalle haudutetut sinisimpukat ja koristele tillinoksilla.

P.S. Tarjoa patongin tai paahtoleivän kera.


katkarapukeitto

Katkarapukeitto kokonaisista katkaravuista

KATKARAPUKEITTO KOKONAISISTA KATKARAVUISTA Kuori katkaravut ja ota kuoret talteen. Kuutioi sipuli ja porkkana. Sulata voi kattilassa ja hauduta siinä juurekset, katkaravun kuoret... ... Lue lisää

leipa

Fenkolilla maustettu lohikeitto

FENKOLILLA MAUSTETTU LOHIKEITTO Paloittele vihannekset ja lohifileet. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja hauduta vihanneksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää... ... Lue lisää


<< Keittoja | Katkarapukeitto kokonaisista katkaravuista >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja