Sijainti: Etusivu | Ajan kanssa | Liharuokia | Tilliliha

Tilliliha

lorraine

< >

1 kg lampaan tai vasikanlihaa
vettä
ripaus suolaa
5-6 tillinvartta
4-5 kokonaista maustepippuria
4 porkkanaa
3 sipulia

Kastike:
1 l keitinlientä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 rkl etikkaa
0,5 dl hienonnettua tilliä

Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on sekoitettu hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria kauhalla pois. Lisää pestyt, kuoritut ja lohkotut juurekset ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista. Jäähdytä ja kuutioi liha.

Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada lämmin lihan keitinliemi vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia ja lisää liha sekä hienonnettu tilli ja hauduta vielä 2-3 minuuttia. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla.

P.S. Liha ja kastike voidaan tarjota myös erillisinä.


harkaa ruokaohje

Burgundin pata

Burgundin pata Kuumenna öljy ja suikaloitu pekoni padassa. Ruskista pienissä erissä lihakuutiot sekä sipuli ja porkkanalohkot. Lisää vehnäjauhot... ... Lue lisää

lihaterrini

Gulassi

GULASSI Kuumenna öljy ja suikaloitu pekoni padassa. Ruskista pienissä erissä lihakuutiot ja hienonnettu sipuli. Lisää neste ja mausteet. Hauduta kannen alla... ... Lue lisää

lisaa joukkoon

Karjalanpaisti

KARJALANPAISTI Kypsennä hienonnettu sipuli voissa pehmeäksi. Laita haudutusastiaan kerroksittain lihaa ja sipulia sekä väliin mausteita. Lisää... ... Lue lisää

lisaa oljya

Lampaankyljykset

LAMPAANKYLJYKSET Lampaankyljykset valmistetaan lampaan sisä tai ulkofileestä, jossa on luu jäljellä. Puhdista kyljykset ja poista kova rasva sekä kalvot.... ... Lue lisää

lohileipa

Lampaankyljykset aurajuustolla

LAMPAANKYLJYKSET AURAJUUSTOLLA Puhdista kyljykset ja poista kova rasva sekä kalvot. Nuiji kyljyksiä kevyesti kahden muovin välissä. Jauhota kyljykset juuri ennen... ... Lue lisää

lohimedaljonki

Läskisoossi

LäSKISOOSSI Kuutioi liha. Ruskista lihakuutiot ja hienonnettu sipuli. Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kevyesti. Lisää neste hyvin sekoittaen. Mausta... ... Lue lisää

osso bucco

Osso bucco

Osso bucco Osso bucco on toiselta nimeltään vasikanpotkaa italialaiseen tapaan. Nuiji liha kahden muovin välissä. Vedä kovaan reunarasvaan viilto kolmeen... ... Lue lisää

lohta

Merimiespihvi

MERIMIESPIHVI Leikkaa liha pieniksi pihveiksi ja nuiji ne ohuiksi kahden muovin välissä. Ruskista pihvit kevyesti. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat. Kypsennä... ... Lue lisää

lohta

Pihvipata

PIHVIPATA Puhdista ja kuutioi liha. Ruskista liha ja hienonnettu sipuli ja laita ne uuniastiaan. Lisää mausteet, lohkotut tomaatit, viipaloidut herkkusienet ja punaviini.... ... Lue lisää

uuniporsas

Uuniporsas

Uuniporsas Porsaanfileessä oleva rasva ja kalvo on pehmeää, joten niitä ei välttämättä tarvitse poistaa. Pintaan on hyvä tehdä... ... Lue lisää

lusikka

Piparjuuriliha

PIPARJUURILIHA Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on sekoitettu hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria... ... Lue lisää

Paahtopaisti

Paahtopaisti

Paahtopaisti Poista lihasta kalvot ja jaa paisti tarvittaessa kahteen osaan. Jos paisti on hyvin muodoton, sido se. Sulata voi ja hiero se mausteiden kera lihan pintaan. Kaada... ... Lue lisää

Paisti

Linnapaisti

Linnapaisti Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta. Ruskista padassa liha, luut ja liemijuurekset. Lisää mausteita ja lihalientä noin 1/3 paistin koosta. Hauduta kannen... ... Lue lisää

maito

Patapaisti

PATAPAISTI Valmista kuten linnapaisti kohdassa 3.1.14. P.S. Valmista keitinliemestä tumma kermakastike. Lisäkkeenä voit tarjota perunoita, makaronilaatikkoa ja... ... Lue lisää

joulukinkku

Joulukinkku

JOULUKINKKU Jos kinkkua ei paisteta heti, se on hyvä ottaa pois suljetusta pussista ja laittaa astiassa kylmään. Valmiiksi suolatun kinkun voi kypsentää... ... Lue lisää

Joulukinkku

Joulukinkkua, resepti 1700-luvulta

Joulukinkkua, Vanha, taattu resepti 1700-luvulta. Kinkku hierotaan yllämainitulla seoksella, jonka peittämänä se saa olla 4 päivää;... ... Lue lisää

makeinen

Vasikanlihaviillokki

VASIKANLIHAVIILLOKKI Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on lisätty hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä... ... Lue lisää

mandariini

Keitetty kieli

KEITETTY KIELI Poista kielestä kovat rauhaset ja pese se hyvin kylmällä vedellä ja juuriharjalla. Laita kieli kattilaan, jossa on runsaasti kylmää... ... Lue lisää

palapihvit

Palapihvit

PALAPIHVIT Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha pienissä erissä. Ruskista myös hienonnettu sipuli ja kuutioitu porkkana. Lisää pataan mausteet ja... ... Lue lisää

porsaanselykset

Vasikanliha marengo

VASIKANLIHA MARENGO Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha pienissä erissä. Ruskista hienonnettu sipuli ja kuutioitu porkkana. Lisää pataan mausteet,... ... Lue lisää

maukas peruna

Lihahöystöt

LIHAHöYSTöT Valmistustapa 1: Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha kevyesti. Laita lihakuutiot haudutusastiaan. Lisää mausteet ja vehnäjauhot. Anna... ... Lue lisää

maustaminen

Vasikanlihahöystöt

VASIKANLIHAHöYSTöT Ks. perusvalmistus lihahöystöt. Vasikanlihahöystö valmistetaan usein valmistustapa kahden tai kolmen mukaan. Kastikkeita voi vaihdella... ... Lue lisää

melonia

Raavaanlihahöystöt

RAAVAANLIHAHöYSTöT Ks. perusvalmistus 3.4.22 lihahöystöt. Raavaanlihahöystöissä liha on leikattu suuriksi paloiksi. Höystöt valmistetaan... ... Lue lisää

melooni

Porsaanlihahöystöt

PORSAANLIHAHöYSTöT Ks. Perusvalmistus 3.4.22 lihahöystöt. Porsaanliha kypsyy nopeasti, joten porsaanlihahöystön voi valmistaa kaikilla valmistustavoilla.... ... Lue lisää

 lihakääryleet

Lihakääryleet

LIHAKääRYLEET Leikkaa paistista ohuita viipaleita (2-3 kpl/annos). Halutessasi voit nuijia lihan kevyesti kahden muovin välissä. Mausta suolalla ja... ... Lue lisää

munakas

Hapanimeläporsas

HAPANIMELäPORSAS Lihaksi sopii lapa, kassler tai fileliha. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnettu sipuli. Lisää neste ja suikaloidut vihannekset. Mausta. Anna... ... Lue lisää

poronkaristys

Poronkäristys

Poronkäristys Sulata poronkäristysliha. Suikaloi silava ja ruskista se padassa. Rasvan alkaessa erottua lisää joukkoon poronliha pieninä erinä .... ... Lue lisää

munia

Lammaskaali

LAMMASKAALI Lammaskaali on herkullinen ja ruokaisa pataruoka. Parhaimmillaan se on mehevästä syyskaalista valmistettuna. Leikkaa lampaanliha kuutioiksi. Huuhdo, puhdista ja... ... Lue lisää

oljykastike

Chili con carne

CHILI CON CARNE Huuhtele pavut ja laita ne edellispäivänä turpoamaan kylmään veteen. Puhdista ja suikaloi liha. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnetut sipulit.... ... Lue lisää

omenariisipuuro

Vorshmack

VORSHMACK Ruskista puhdistetut ja kuutioidut lihat ja paloitellut sipulit. Jauha liha, sipulit, silli ja anjovis. Laita kaikki aineet pataan, lisää neste ja mausteet.... ... Lue lisää

kaalikääryle

Kaalikääryleet

KAALIKääRYLEET Keitä kaali kokonaisena isossa kattilassa välillä kääntäen. Nosta kaali kattilasta, kun sen päällimmäiset lehdet... ... Lue lisää

kaalikääryle

Sienikääryleet

SIENIKääRYLEET Valmista kuten kaalikääryleet, mutta käytä jauhelihan tilalla 300 g ryöpättyjä suola tai muita... ... Lue lisää

kasleri

Kassler

Kassler Hiero fileiden pintaan voi ja mausteet. Laita ne reunalliseen uunivuokaan, jonka pohjalla on tilkka vettä, jottei liha kuivuisi ja uunissa pysyisi sopiva kosteus. Paista... ... Lue lisää


<< Uuniporsas | Piparjuuriliha >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja