0,5 kg porsaan ulko tai sisäfilettä (kassleri)
3 rkl voita
1-2 rkl sinappia
1 porkkana
1 sipuli
4 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
Porsaanfileessä oleva rasva ja kalvo on pehmeää, joten niitä ei välttämättä tarvitse poistaa. Pintaan on hyvä tehdä joitakin pitkittäisiä viiltoja, jottei file menisi paistettaessa kasaan. Hiero fileen pintaan voisula ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita fileet reunalliseen uunivuokaan. Kaada pohjalle tilkka vettä, jottei liha kuivuisi ja uunissa säilyisi riittävä kosteus. Lisäksi neste on hyvä paistoliemi, josta voit valmistaa kastikkeen. Paista 150 asteessa, kunnes fileen sisälämpötila on 80 astetta. (ks. lihan esikäsittelystä kohta file tai paisti kokonaisena paistettuna).
P.S. Muistathan että porsaanlihan on aina oltava kypsää.
Burgundin pata
Kuumenna öljy ja suikaloitu pekoni padassa. Ruskista pienissä erissä lihakuutiot sekä sipuli ja porkkanalohkot. Lisää vehnäjauhot... ...
Lue lisää
KARJALANPAISTI
Kypsennä hienonnettu sipuli voissa pehmeäksi. Laita haudutusastiaan kerroksittain lihaa ja sipulia sekä väliin mausteita. Lisää... ...
Lue lisää
LAMPAANKYLJYKSET
Lampaankyljykset valmistetaan lampaan sisä tai ulkofileestä, jossa on luu jäljellä. Puhdista kyljykset ja poista kova rasva sekä kalvot.... ...
Lue lisää
LAMPAANKYLJYKSET AURAJUUSTOLLA
Puhdista kyljykset ja poista kova rasva sekä kalvot. Nuiji kyljyksiä kevyesti kahden muovin välissä.
Jauhota kyljykset juuri ennen... ...
Lue lisää
LäSKISOOSSI
Kuutioi liha. Ruskista lihakuutiot ja hienonnettu sipuli. Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kevyesti.
Lisää neste hyvin sekoittaen. Mausta... ...
Lue lisää
Osso bucco
Osso bucco on toiselta nimeltään vasikanpotkaa italialaiseen tapaan.
Nuiji liha kahden muovin välissä. Vedä kovaan reunarasvaan viilto kolmeen... ...
Lue lisää
MERIMIESPIHVI
Leikkaa liha pieniksi pihveiksi ja nuiji ne ohuiksi kahden muovin välissä. Ruskista pihvit kevyesti. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat. Kypsennä... ...
Lue lisää
PIPARJUURILIHA
Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on sekoitettu hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria... ...
Lue lisää
Paahtopaisti
Poista lihasta kalvot ja jaa paisti tarvittaessa kahteen osaan. Jos paisti on hyvin muodoton, sido se.
Sulata voi ja hiero se mausteiden kera lihan pintaan. Kaada... ...
Lue lisää
Linnapaisti
Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta. Ruskista padassa liha, luut ja liemijuurekset. Lisää mausteita ja lihalientä noin 1/3 paistin koosta. Hauduta kannen... ...
Lue lisää
PATAPAISTI
Valmista kuten linnapaisti kohdassa 3.1.14.
P.S. Valmista keitinliemestä tumma kermakastike. Lisäkkeenä voit tarjota perunoita, makaronilaatikkoa ja... ...
Lue lisää
JOULUKINKKU
Jos kinkkua ei paisteta heti, se on hyvä ottaa pois suljetusta pussista ja laittaa astiassa kylmään. Valmiiksi suolatun kinkun voi kypsentää... ...
Lue lisää
Joulukinkkua, Vanha, taattu resepti 1700-luvulta.
Kinkku hierotaan yllämainitulla seoksella, jonka peittämänä se saa olla 4 päivää;... ...
Lue lisää
VASIKANLIHAVIILLOKKI
Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on lisätty hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä... ...
Lue lisää
KEITETTY KIELI
Poista kielestä kovat rauhaset ja pese se hyvin kylmällä vedellä ja juuriharjalla. Laita kieli kattilaan, jossa on runsaasti kylmää... ...
Lue lisää
PALAPIHVIT
Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha pienissä erissä. Ruskista myös hienonnettu sipuli ja kuutioitu porkkana. Lisää pataan mausteet ja... ...
Lue lisää
VASIKANLIHA MARENGO
Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha pienissä erissä. Ruskista hienonnettu sipuli ja kuutioitu porkkana.
Lisää pataan mausteet,... ...
Lue lisää
LIHAHöYSTöT
Valmistustapa 1:
Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha kevyesti. Laita lihakuutiot haudutusastiaan. Lisää mausteet ja vehnäjauhot. Anna... ...
Lue lisää
VASIKANLIHAHöYSTöT
Ks. perusvalmistus lihahöystöt. Vasikanlihahöystö valmistetaan usein valmistustapa kahden tai kolmen mukaan. Kastikkeita voi vaihdella... ...
Lue lisää
RAAVAANLIHAHöYSTöT
Ks. perusvalmistus 3.4.22 lihahöystöt. Raavaanlihahöystöissä liha on leikattu suuriksi paloiksi. Höystöt valmistetaan... ...
Lue lisää
PORSAANLIHAHöYSTöT
Ks. Perusvalmistus 3.4.22 lihahöystöt. Porsaanliha kypsyy nopeasti, joten porsaanlihahöystön voi valmistaa kaikilla valmistustavoilla.... ...
Lue lisää
LIHAKääRYLEET
Leikkaa paistista ohuita viipaleita (2-3 kpl/annos). Halutessasi voit nuijia lihan kevyesti kahden muovin välissä. Mausta suolalla ja... ...
Lue lisää
HAPANIMELäPORSAS
Lihaksi sopii lapa, kassler tai fileliha. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnettu sipuli. Lisää neste ja suikaloidut vihannekset. Mausta. Anna... ...
Lue lisää
Poronkäristys
Sulata poronkäristysliha. Suikaloi silava ja ruskista se padassa. Rasvan alkaessa erottua lisää joukkoon poronliha pieninä erinä .... ...
Lue lisää
LAMMASKAALI
Lammaskaali on herkullinen ja ruokaisa pataruoka. Parhaimmillaan se on mehevästä syyskaalista valmistettuna.
Leikkaa lampaanliha kuutioiksi. Huuhdo, puhdista ja... ...
Lue lisää
CHILI CON CARNE
Huuhtele pavut ja laita ne edellispäivänä turpoamaan kylmään veteen. Puhdista ja suikaloi liha. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnetut sipulit.... ...
Lue lisää
KAALIKääRYLEET
Keitä kaali kokonaisena isossa kattilassa välillä kääntäen. Nosta kaali kattilasta, kun sen päällimmäiset lehdet... ...
Lue lisää
SIENIKääRYLEET
Valmista kuten kaalikääryleet, mutta käytä jauhelihan tilalla 300 g ryöpättyjä suola tai muita... ...
Lue lisää
<< Pihvipata | Tilliliha >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja