Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PIIMäJUUSTO

4 l maitoa
1,5 l piimää
4 kananmunaa
1 rkl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita välillä, jottei se pala pohjaan. Sekoita massa valkuaisista, piimästä ja suolasta. Sekoita massa kuumaan maitoon. Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen, jotta juustomassa erottuisi. Nosta kattila liedeltä ja anna olla lämpimässä, kunnes seos juoksettuu. Nosta juustoutunut massa siivilään ja valuta noin 5 minuuttia. Kaada seos astiaan. Sekoita joukkoon keltuaiset. Vuoraa juustokehä sideharsolla ja kaada juustomassa siihen. Peitä lopulla sideharsolla. Anna juuston valua viileässä seuraavaan päivään, jolloin sen voi kumota tarjoiluvadille.

P.S. Voit valmistaa juuston myös sideharsolla vuorattuun siivilään. Juustosta saat hyvän jälkiruoan, jos tarjoat sen marjojen tai hillon kera. Juustoa voi tarvittaessa pakastaa.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 13.12.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä