0,5 l maitoa
1 pkt hiivaa (50 g)
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 porkkanaa
0,5 dl öljyä
n.1,3 l sämpyläjauhoja tai puoliksi vehnä ja grahamjauhoja
Kuori ja raasta porkkanat. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaan lämmintä vettä. Lisää hiivaliuos lämpimään maitoon. Lisää maidon joukkoon suola, siirappi, porkkanaraaste ja öljy. Lisää vähitellen jauhot kokoajan kädellä sekoittaen, kunnes taikina on tasaista. Kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa kumpikin tanko kymmeneen tasakokoiseen osaan. Anna taikinapalojen kohota noin 20 minuuttia. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster