Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kanelipäärynät

4 päärynää
1 l vettä
1,5 dl sokeria
1 puristettu sitruuna
2 kanelitankoa
2 dl kermaa
ripaus sokeria
ripaus kanelia

Laita kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu ja kanelitanko ja keitä ainakin 10 minuuttia. Kuori päärynät, mutta jätä kanta jäljelle. Laita päärynät kiehuvaan nesteeseen varovasti siten, että ne peittyvät. Hauduta 3 minuuttia. Ota kattila hellalta ja anna päärynöiden kypsyä ja jäähtyä liemessä kannen alla. Valuta hyvin, koristele ja tarjoa sokerilla ja kanelilla maustetun kermavaahdon kera.

P.S. Voit maustaa kermavaahdon myös esimerkiksi manteliliköörillä.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet


joulupöydän antimet
Joulu- ja joulupöydän antimet
Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,...
Lue lisää



* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.7.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä