0,7 kg kypsiä punajuuria
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 dl maustamatonta jogurttia
6 kananmunaa
6 rkl kermaviiliä
1,5 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1/4 tl rakuunaa tai basilikaa
Keitä punajuuret kypsiksi miedossa suolavedessä. Jäähdytä ne ennen kuorimista kylmässä vedessä. Viipaloi sipulit ja hauduta ne pehmeiksi. Hienonna kasvikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää loput aineet yksitellen koneen käydessä. Voit myös raastaa punajuuret hienoksi. Voitele kakkuvuoka öljyllä ja täytä se punajuuriseoksella. Kypsennä 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa ruoka tarjoiluvadille ja koristele.
P.S. Vähälaktoosinen ratkaisu: 1 dl hyla kermaviiliä, 1 dl hyla maitorahkaa ja 1 dl rasvatonta hylamaitoa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster