0,3 kg keittokinkkua
2 dl vaaleaa peruskastiketta (ks 1.13.4)
6 liivatelehteä
6 rkl lihalientä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
1 rkl valkoviiniä
Jauha kinkku. Valmista kastike: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet hellalla lihaliemessä. Yhdistä aineet lukuunottamatta kermaa. Vaahdota kerma ja lisää se viimeisenä. Tarkista maku ja laita hyytymään kylmällä vedellä kostutettuihin annosvuokiin. Hyydytä
jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Kumoa lautaselle kastamalla vuoka kuumaan veteen, kuivaa nopeasti ja käännä lautaselle. Jos hyytelö ei irtoa, yritä samalla tavalla uudelleen.
P.S. Voit koristella vihanneksilla ja tarjota kylmän kastikkeen kera (mm. sinappikastike).
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster