Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

LäMMIN KALAPATE

Haukimureke:
0,6 kg jauhettua haukea
4 valkuaista
5 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

lohimureke:
0,3 kg jauhettua lohta
2 valkuaista
n. 3 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Valmista murekkeet erikseen. Jauha kalat ja mausta ne suolalla. Anna turvota jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää kalan joukkoon mausteet, kerma ja lopuksi valkuaisvaahto. Jaa haukimureke kahteen osaan ja mausta osat seuraavasti:

haukimureke 1
2 rkl valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua

haukimureke 2
2 rkl pinaattia
2 rkl tilliä

lohimureke
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl konjakkia tai brandyä

Laita murekkeet kerroksittain voideltuun pitkulaiseen uunivuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla.

Kypsennä vesihauteessa 170 asteessa noin tunti.

P.S. Tarjoa tilli tai sitruunakastikkeen kera. Laita pohjalle kastiketta ja päälle pateviipale.

Voit lisätä pateseen äyriäisiä tai kalanpaloja sekoittamalla niitä eri kerroksiin.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä