Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Rahkapiirakka

Rahkapiirakoita

2 dl maitoa

0,5 pkt hiivaa (25 g)

0,5 tl suolaa

1 kananmuna

0,25 dl sokeria

2-3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita tai leseitä

3-4 dl grahamjauhoja

0,25 dl öljyä tai sulaa margariinia

Täyte:

2 prk maitorahkaa (500 g)

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 rkl rusinoita

1 tl sitruunamehua

2 dl maitoa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä- ja grahamjauhoista, kaurahiutaleet ja öljy. Alusta loput jauhoista, kunnes taikina on pehmeän kaulittavaa.

Sekoita täyte ja kaada se kaulitun pohjalevyn päälle. Paista 200-225 asteessa 20-30 minuuttia.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 15.12.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä