Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Omenapiirakka vehnätaikinasta

leipominen
Omenapiirakka omenapiirakka ruokaohje Omenatorttu ja vaniljakastike

2 dl maitoa

0,5 pkt hiivaa (25 g)

0,5 tl suolaa

1 kananmuna

0,25 dl sokeria

2-3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita tai leseitä

3–4 dl grahamjauhoja

0,25 dl öljyä tai sulaa margariinia

Täyte:

4-5 omenaa

ripaus kanelia

1-2 rkl sokeria

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä- ja grahamjauhoista, kaurahiutaleet ja öljy. Alusta loput jauhoista, kunnes taikina on pehmeän kaulittavaa. Laita taikina pellille leivinpaperille. Laita taikinalevyn päälle omenalohkot, kaneli ja sokeri.

Paista 200-225 asteessa 20-30 minuuttia.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 20.09.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä