![]() |
1,2 dl margariinia (100 g)
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa (50 g)
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1-2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1-1,5 l vehnäjauhoja
Täyte:
1,5 2 dl makeuttamatonta marjasosetta
Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä. Taikina on tarpeeksi kovaa kun puhtaaseen kuivaan käteen ei tartu taikinaa (älä tee liian kovaa). Anna taikinan kohota lämpimässä pyyhkeellä peitettynä noin 20 minuuttia.
Kauli puolet taikinasta nelikulmaiseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri se tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n kokoisia paloja. Laita pullat leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kohota lämpimässä. Voitele ja paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 26.12.17 Webmaster