4 häränsisäfilepihviä (160 200 g)
3 rkl voita tai öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
0,5 dl smetanaa
2 rkl raastettua piparjuurta
2 rkl juustoraastetta
Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet.
Nuiji pihvit 2 2,5 cm:n paksuisiksi. Leikkaa pihviin reunalta keskelle päin tasku ja laita siihen piparjuuresta, juustoraasteesta ja smetanasta tehtyä massaa
Paista voideltu pihvi grillillä tai laita rasva kuumalle pannulle ja paista pihvit pannulla molemmin puolin. Lisää mausteet ruskistetulle pinnalle ja paista haluamaasi kypsyysasteeseen.
Älä paista liian monta kerralla, jottei pannu jäähdy tai ruskista pinnalle väri ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia 160 asteessa.
P.S. Tarjoa röstiperunoiden ja grillitomaatin kera. Voit tehdä täytteen myös aurajuustosta tai graavilohesta, jolloin lisäkkeeksi sopii vahva punaviinikastike.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster