Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Juustopiirakka ranskalaisittain eli Quiche Lorraine

lorraine ruokaohje
lorraine ruokaohje piiras

Pohja:

3,2 dl vehnäjauhoja

3 rkl vettä

0,5 tl suolaa

1,7 dl kiinteää voita (150 g)

täyte:

150 g savukinkkua

200 g sinileimaemmentalia

4 kananmunaa

1 dl smetanaa

ripaus valkopippuria

koristeeksi:

paprikaa ja persiljaa

Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää suola ja vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 20 minuuttia. Vuoraa vuoka taikinalla. Kuutioi kinkku ja juusto ja levitä kuutiot taikinan päälle. Sekoita kananmuna, smetana ja mausteet keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

P.S. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera. Täytteeseen voit lisätä myös purjoa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0