Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Graavilohi eli tuoresuolattua

alkuruoka
Alkuruokalautanen lohileipä joulu kattaus

1 kg tuoretta lohta tai kirjolohta
3 rkl karkeaa suolaa
0,5 tl sokeria
2 rkl rouhittua pippuria
tillinoksia

Fileoi kala, mutta älä poista nahkaa. Aseta file vuokaan voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle suola, sokeri, pippuri ja pilkotut tillit. Laita toinen file päälle nahkapuoli ylöspäin ja kääri kala tiukasti voipaperiin siten, että päällimmäinen file jää alle. Laita kevyt paino fileiden päälle ja kylmään graavautumaan.

Kala on valmista tarjottavaksi kahden vuorokauden kuluttua.

Ylen elävä arkisto tarjoaa: Jouluruokakalenteri: Graavilohi

Jaakko Kolmonen ja Sirkka Gustafsson avaavat ruokaisan joulukalenterin. Lohen fileointi ja suolaus graafivlohi




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet


joulupöydän antimet
Joulu- ja joulupöydän antimet
Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,...
Lue lisää



* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 29.12.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä