Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Moussaka (kreikka)

moussaka

3 munakoisoa (noin 0,7 kg)

lihaseos:

0,4 kg jauhelihaa

2 sipulia

1 paprika

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus rosmariinia

1 tlk tomaattimurskaa (400 g)

2 murskattua valkosipulinkynttä

kastike:

1,5 rkl voita tai margariinia

1,5 rkl vehnäjauhoja

0,5 l maitoa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

1 kananmuna

3 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää kuutioitu paprika, mausteet ja tomaattimurska.

Hauduta 10 minuuttia. Valmista valkokastike: Kuumenna maito. Sulata rasva ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 maidosta kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu maito vähitellen. Hauduta kastiketta 5 minuuttia välillä sekoittaen. sekoita jäähtyneeseen kastikkeeseen huolellisesti kananmuna ja 2 dl juustoraastetta.

Huuhdo munakoisot huolellisesti ja leikkaa niistä kanta pois. Leikkaa munakoisot noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Lado puolet munakoisoista voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle jauhelihakastike, jonka päälle tulevat loput munakoisot. Levitä pinnalle valkokastike ja juustoraaste.

Kuorruta 200 asteessa noin 40 minuuttia.

P.S. Tarjoa raikkaan salaatin ja leivän kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä