1 kana tai broileri tai noin 1 kg tuoreita broilerinpaloja
1-2 l vettä
ripaus suolaa
1 lohkottu sipuli
1 puristettu sitruuna
1 porkkana
ripaus valkopippuria
Kastike:
5 dl keitinlientä
2 rkl maissi- tai vehnäjauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 tl currya
Laita broilerin palat haaleaan veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja poista verivaahto. Lisää kattilaan mausteet ja keitä hiljalleen kypsäksi. Broileri kypsyy noin tunnissa, mutta kana vaatii kypsyäkseen 3-3,5 tuntia.
Kun liha on kypsää, ota se pois keitinliemestä ja siivilöi liemi. Anna liemen jäähtyä. Perkaa lintu luuttomaksi.
Valmista kastike: Kerää jäähtyneen keitinliemen pinnalta rasva pois. Sekoita jauhot tilkkaan kylmää lientä. Kaada suurus kuumaan kastikeliemeen koko ajan sekoittaen. Kuumenna liemi ja anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta kastike ja kaada se uunissa kuumennettujen kananpalasten päälle.
Koristele sitruunaviipaleilla ja persiljalla.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.4.14 Webmaster