1 kg lampaan tai vasikanlihaa
vettä
ripaus suolaa
5-6 tillinvartta
4-5 kokonaista maustepippuria
4 porkkanaa
3 sipulia
Kastike:
1 l keitinlientä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 rkl etikkaa
0,5 dl hienonnettua tilliä
Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on sekoitettu hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria kauhalla pois. Lisää pestyt, kuoritut ja lohkotut juurekset ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista. Jäähdytä ja kuutioi liha.
Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada lämmin lihan keitinliemi vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia ja lisää liha sekä hienonnettu tilli ja hauduta vielä 2-3 minuuttia. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla.
P.S. Liha ja kastike voidaan tarjota myös erillisinä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster