Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Porkkanalaatikko

Joululautanen
porkkanalaatikko joulu kattaus joulu kattaus

1 kg porkkanoita
vettä
1 dl puuroriisiä
3 dl porkkanoiden keitinlientä
3 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
Pinnalle:
korppujauhoja
1 rkl voita tai margariinia

Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat vedessä. Ota keitinliemi talteen ja soseuta kypsät porkkanat. Lisää keitinliemeen riisit ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kuuma maito ja hauduta välillä sekoittaen puuroksi (30-40 minuuttia).

Sekoita porkkanasoseen joukkoon kananmunat, mausteet ja riisipuuro.
Tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.

Paista 175 asteessa noin tunti.

Katso myös


joulupöydän antimet
Joulu- ja joulupöydän antimet
Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,...
Lue lisää


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 29.12.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä