![]() |
1 broileri tai 4 marinoitua broilerinrintaleikettä tai koipireisipalaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
4 pekoniviipaletta
4-5 pientä sipulia
2 dl herkkusieniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 valkosipulinkynttä
ripaus rakuunaa
ripaus kirveliä
ripaus timjamia
1 persiljanoksa
2 rkl konjakkia
2 dl kanalientä
3 dl punaviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
Sulata ja paloittele kokonainen broileri kahdeksaan osaan. Irrota ensin siivet, sitten koivet nivelen kohdalta ja viimeisenä rintalihat. Jos käytät koipireisipaloja tai rintapaloja, jaa ne kahteen osaan.
Pyöritä palat vehnäjauhoissa. Laita pataan kuutioitu pekoni ja öljy. Kun pekonista alkaa irrota rasvaa, ruskista kevyesti broilerinpalat ja paloitellut sipulit. Lisää mausteet, herkkusienet, kanaliemi ja punaviini. Hauduta 170 asteessa noin 40 minuuttia ilman kantta.
Nosta kypsät kasvikset ja linnunpalat pois padasta ja suurusta kastike. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi pataan samalla sekoittaen.
Kun kastike on saostunut, laita broilerinpalat ja kasvikset takaisin pataan ja hauduta 10 minuuttia. Tarkista maku ja koristele persiljalla.
P.S. Ruoka tarjotaan perinteisesti ns. pariisinperunoiden (pienet pyöreät kuoritut perunat esikeitetään ja paistetaan pannulla) tai riisin ja salaatin kera.
Kukkoa viinissä on ranskalainen ruoka, jota varten palat aikoinaan marinoitiin yön yli punaviinimarinaadissa. Lisäksi ruoka on ennen saostettu verellä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
20.09.2015 Webmaster