Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Alkuruokia | Kylmä lohitorttu

Kylmä lohitorttu

leikkaa

< >

Pohja:
2,5 dl hapanleipäkorppujauhoja tai jauhettua näkkileipää
0,6 dl sulatettua voita (75 g)
3/4 dl maitoa
ripaus mustapippuria
1 rkl hienonnettua tilliä

Täyte:
1 prk kermaviiliä (200 g)
150 g graavisuolattua kirjolohta
150 g kylmäsavustettua kirjolohta
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
0,5 1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
1-2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa
2 dl kermaa

Koristeeksi:
sitruunalohkoja
2-4 lohiviipaletta
hienonnettua tilliä

Sekoita leipäjauhelman joukkoon pohjan muut aineet. Laita pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjataikina vuokaan. Anna liivatelehtien pehmetä 10 minuuttia vedessä ja liota ne kuuman veden joukkoon.

Ota lohesta muutama viipale erikseen koristelua varten. Leikkaa loput lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon lohikuutiot, liivateseos, sitruunapippuri, sokeri, tillisilppu, suola ja kermavaahto. Kaada seos vuokaan leipäpohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Irrota varovasti reunarengas vuoan ympäriltä. Laita lasta varovasti leivinpaperin alle ja siirrä torttu tarjoiluastiaan. Leikkaa lohiviipaleet noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja tee niistä raidat tortun pinnalle. Laita raitojen väliin pieniä tillinoksia. Koristele vadin reunat sitruunalohkoilla ja tillillä.


sillikaviaari reseptit

Juoksutinjuusto

JUOKSUTINJUUSTO Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sekoittaen juustonjuoksutin ja suola. Anna seoksen juoksettua lämpimässä noin... ... Lue lisää

lautanen

Voileipäkakku

VOILEIPäKAKKU Voileipäkakku voi olla pyöreä tai pitkulainen. Kakkuun voit käyttää kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää, jonka olisi... ... Lue lisää

kohokas

Juustokohokas

Juustokohokas Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää lämmin maito. Sekoita kastike sileäksi ja lisää juustoraaste... ... Lue lisää

leikkaa

Raaka pippuripaisti eli riimihärkä

RAAKA PIPPURIPAISTI ELI RIIMIHäRKä Sekoita mausteet ja puristetut valkosipulinkynnet huolellisesti pakastepussissa. Laita liha pussiin ja hiero, jotta mausteet tarttuisivat... ... Lue lisää

nopea blini

Nopea blini

Nopea blini Sekoita lämpimään maitoon murennettu hiiva ja tattarijauhot. Anna seoksen olla 20 minuuttia. Lisää muut aineet, viimeisenä vehnäjauhot,... ... Lue lisää

avocado koskettava

Piimäjuusto

PIIMäJUUSTO Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita välillä, jottei se pala pohjaan. Sekoita massa valkuaisista, piimästä ja suolasta.... ... Lue lisää

blini

Blinit

Sekoita murennettu hiiva ja jauhot lämpimään maitoon. Kohota muutama tunti, kunnes seos alkaa kuplia. Jos teet taikinan edellisenä päivänä, anna... ... Lue lisää


<< Voileipäkakku | Juustokohokas >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja