Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Pateet ja terriinit

Ruoan esikäsittely
Omenapiirakka lihaterrini ruokaohje patee ruokaohje

ERI MUREKKEET

Eri murekkeilla saadaan ruokapöytään uusia, kivoja makuja. Ne voi valmistaa etukäteen, joten useammallekin vieraalle on mahdollista saada näyttäviä ja hyviä makuelämyksiä.

PATE on kylmänä tai lämpimänä tarjottava mureke, ilman taikinaa tai taikinakuoressa. Se kypsennetään uunissa vesihauteessa.

MOUSSE on patetta pehmeämpi ja yleensä se hyydytetään kypsentämisen sijasta.

TERRIINI on moussea huomattavasti pehmeämpi. Pehmeytensä vuoksi se on tarjottava vuoassaan (ns. terriinivuoka).

GALANTIINI on uunissa kypsytetty pyöreä mureke. Laita normaali mureke folion ja leivinpaperin sisään ja muokkaa pyöreäksi. Kypsennä uunissa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 04.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä