Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Rouheinen joululimppu

Reuheinen joululeipä

2,5 dl piimää
2,5 dl vettä
1 pkt hiivaa (50 g)
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
0,5 rkl hienonnettua fenkolia
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
6 dl ruisjauhoja
4-5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnärouhetta
0,5 dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää piimä, suola, sokeri, pomeranssinkuoret, osa jauhoista ja vehnärouhe. Alusta taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhoista ja öljy. Kohota. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo limpuiksi. Kohota ja paista 200 asteessa noin tunti.

Katso myös


Joulun  ruokaperinne
Joulu- ja joulupöydän antimet
Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, mitä talo pystyi tarjoamaan.
Keskiajalla joulupöydässä löytyi nimenomaan ,...
Lue joulupöydän antimistä lisää



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet


joulupöydän antimet
Joulu- ja joulupöydän antimet
Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,...
Lue lisää



* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.7.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä