Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Hernekeitto

hernekeitto
Hernekeitto Hernekeitto hernekeitto

0,5 l herneitä

vettä (liottamiseen)

0,5 kg porsaanpotkaa, josta osa mielellään savustettuna

2 l vettä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 tl meiramia

Laita huuhdellut herneet likoamaan yöksi runsaaseen vesimäärään. Keitä potkat kypsäksi kahdessa litrassa vettä ja laita ne jäähtymään. Lisää keitinliemeen valutetut herneet. Mausta ja hauduta 1,5-2 tuntia välillä sekoittaen. Varo pohjaanpalamista! Poista potkista nahat ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon.

P.S. Halutessasi voit maustaa hernekeiton sinapilla ja hienonnetulla sipulilla. Keittoon voi laittaa myös kuutioitua porkkanaa, joka on hyvä laittaa kypsymään yhdessä herneiden kanssa. Hernekeittoa kannattaa valmistaa kerralla enemmän ja pakastaa.

Ja jälkiruoaksi pannukakkua

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä