Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Vaalea peruskastike

Lusikallinen kastiketta

2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnä tai maissijauhoja
1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)
1 dl juureksia maun mukaan (esim. porkkana, sipuli, selleri tai palsternakka)
ripaus suolaa
ripaus valkopippurijauhetta

Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.

Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta.

P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Kastikkeeseen saa makua myös tekemällä mm. liharuoan kastikkeen lihaliemestä ja kalaruoan kalaliemestä.


Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 15.3.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä